Українські новини - Ukrainian news - Украинские новости Пятниця, 17 Травня 2024, 08:12:23
Меню сайту
Наше опитування
Якою мовою ви розмовляєте?
Всього відповідей: 233
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Логін:
Пароль:
Головна » 2009 » Лютий » 21 » США обіцяють довести Україну до НАТО
12:52:57
США обіцяють довести Україну до НАТО

Нова адміністрація Президента США Барака Обами не відійде від визначеного курсу НАТО щодо євроатлантичних перспектив України.

Про це заявив сьогодні на прес-конференції у Кракові після засідання міністрів оборони країн НАТО керівник оборонного відомства США Роберт Гейтс.

Він, зокрема, відповів на запитання українських журналістів про можливі зміни стосовно США до перспектив вступу України у НАТО у зв'язку зі зміною адміністрації США.

Гейтс вкотре підкреслив, що Альянс висловив своє ставлення до євроатлантичних перспектив України на саміті у квітні 2008 року і на засіданні міністрів закордонних справ країн НАТО у грудні 2008 року.

Водночас, Гейтс підкреслив, що сьогодні українська влада, з огляду на таку позицію Альянсу, повинна сама визначити шляхи свого подальшого просування у НАТО.

"Я вважаю, що не варто турбуватися про те, що нова адміністрація США відійде від певних рішень НАТО щодо євроатлантичних перспектив України", - сказав Гейтс.

У свою чергу, генеральний секретар альянсу Яап де Хооп Схеффер заявив, що Північноатлантичний альянс готовий надалі допомагати Україні втілювати необхідні для інтеграції у НАТО реформи та розвивати стратегічне співробітництво із Україною.

"Я хочу зазначити, що НАТО надалі готове допомагати Україні реалізувати необхідні реформи у сфері оборони та безпеки. Ми націлені на продовження цього стратегічного партнерства", - сказав він.

Схеффер зауважив, що на засіданні буде розглянута реалізація реформ в Україні та оцінені додаткові можливості, через які Альянс зможе допомагати українцям реформуватися для інтеграції з організацією, у тому числі, через реалізацію національної річної програми Україна-НАТО, яка була затверджена у грудні 2008 року.

Він додав, що сторони також обговорять підтримку українцями міжнародних операцій НАТО.

Як повідомлялося, у засіданні Комісії Україна-НАТО у Кракові бере участь українська військова делегація на чолі із міністром оборони України Юрієм Єхануровим.
Переглядів: 737 | Додав: Istrong | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Теги
Янукович Одеса політика Тимошенко армія Газ Ющенко економіка криза Київ президент Яценюк вбивство Івано-Франківськ НАТО кримінал Крим ДТП Вінниця
Пошук
Календар
«  Лютий 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНед
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Архів записів
Други
Украина - часть СССР
Новости Украины © 2008-2024
Хостинг від uCoz