Українські новини - Ukrainian news - Украинские новости Четверг, 02 Травня 2024, 08:06:44
Меню сайту
Наше опитування
Якою мовою ви розмовляєте?
Всього відповідей: 233
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Логін:
Пароль:
Головна » Архів новин
1 2 3 ... 6 7 »
Співробітники Управління державної служби по боротьбі з економічною злочинністю ГУМВС України в Запорізькій області порушили першу в Україні кримінальну справу за фактом незаконного надання інформації з обмеженим доступом. Про це повідомили в центрі громадських зв'язків Запорізького главку.
Переглядів: 847 | Додав: Istrong | Дата: 21 Лютого 2009 | Коментарі (0)

Президент України Віктор Ющенко заветував Закон України Про державну підтримку та особливості функціонування дитячих центрів Артек і Молода гвардія, ухвалений Верховною Радою 3 лютого.

Про це повідомили у прес-службі Президента України.

Ющенко вважає, що прийняття цього закону має важливе значення для повноцінного функціонування та розвитку дитячих центрів Артек і Молода гвардія і тому зацікавлений у якнайшвидшому його підписанні.
Водночас, на думку глави держави, прийнятий закон має ряд недоліків, які створюватимуть перешкоди у роботі вказаних дитячих установ.

Тому, відповідно до Конституції України, глава держави повернув зі своїми пропозиціями закон для повторного розгляду Верховною Радою України.

Суть внесених главою держави пропозицій зводиться до трьох основних моментів.

Зокрема, Ющенко пропонує при визначенні розміру земельних ділянок, які надані в постійне користування Арт ... Читати далі »

Переглядів: 1317 | Додав: Istrong | Дата: 21 Лютого 2009 | Коментарі (0)

Міністр оборони Юрій Єхануров наголошує, що ніяких планів про направлення українського військового контингенту до Афганістану не існує.

Про це він заявив журналістам після завершення засідання комісії Україна-НАТО сьогодні у Кракові.

Міністр, зокрема, прокоментував заяви про наміри України розширити свою присутність в Афганістані у рамках операцій НАТО.

"По-перше, хочу зробити декілька застережень. Для України афганська тематика є дуже болючою, особливо зараз, у ці дні, коли відзначалася 20-та річниця виведення радянських військ з Афганістану", - сказав він, і додав, що про направлення Україною до Афганістану військового контингенту не йдеться.

Єхануров пояснив, що йдеться про розширення української військової присутності в Афганістані за рахунок направлення туди додаткової кількості військового персоналу зі складу офіцерів Збройних Сил України.

У зв’язку з цим Єхануров зазначив, що зараз ... Читати далі »

Переглядів: 684 | Додав: Istrong | Дата: 21 Лютого 2009 | Коментарі (0)

Перший заступник голови КМДА Ірена Кільчицька наголошує, що всі заяви стосовно звільнення головних лікарів столичних лікарень через їхню відмову брати участь у мітингах не відповідають дійсності.

Як повідомили У у прес-службі КМДА, вона заявила: "Це стовідсоткова провокація політичних опонентів Леоніда Черновецького. За останні два тижні не було жодного звільнення лікарів чи інших медичних працівників, і найближчим часом їх не буде".

У повідомленні також нагадується, що перший заступник голови КМДА особисто контролює роботу столичних медичних закладів.

"Було зафіксовано значну кількість звернень пацієнтів зі скаргами на роботу названих лікарів, крім того, проведені перевірки зафіксували значну кількість порушень у роботі лікарів, в тому числі і фінансових", - зазначила Кільчицька.

Саме за результатами перевірок у період за грудень, січень і початок лютого було звільнено шість головних лікарів ... Читати далі »

Переглядів: 1112 | Додав: Istrong | Дата: 21 Лютого 2009 | Коментарі (0)

Міністр оборони Польщі Богдан Кліха порадив Міноборони України ставити реальні цілі щодо інтеграції у НАТО та об'єктивно оцінювати свої можливості реформування армії. Про це він сказав під час прес-конференції у Кракові.

За словами польського міністра, світова економічна криза надзвичайно сильно та негативно вплинула на стан економіки в Україні і, відповідно, на можливості реалізації раніше запланованих реформ.

"Я сам говорив своєму колезі Юрію Єханурову під час зустрічі, що цілі, які поставлять собі українці, повинні бути реальними", - підкреслив Кліха і додав, що це дасть можливість у майбутньому уникнути невиконання взятих на себе зобов'язань.

Також Кліха зазначив, що у ході засідання комісії Україна-НАТО сторони повинні головним чином увагу приділити підготовці річного плану реформ, які держава має втілити у життя.

При цьому міністр оборони Польщі підкреслив необхідність оцінити фінансові м ... Читати далі »
Переглядів: 768 | Додав: Istrong | Дата: 21 Лютого 2009 | Коментарі (0)

Міністр оборони Юрій Єхануров заявив, що до кінця 2015 року українська армія перейде на контракт. Про це він повідомив в інтерв'ю Газеті 2000.

"Найімовірніше, термін буде - до кінця 2015-го", - сказав міністр.

Він також зазначив, що Міноборони займається переглядом плану переходу ЗС на контрактну основу формування до 2011 року, який був затверджений у лютому 2008 року.

"Я перегляну програму, яка була затверджена у лютому 2008-го, у ній передбачалося 49,5 млн. гривень, на те, щоб забезпечити перехід на контрактну службу до кінця 2010 року", - сказав Єхануров.

Також міністр додав, що, беручи до уваги обмежене фінансування армії у 2009 році, складно говорити про швидкий перехід на контрактну армію.

Як повідомлялося, Президент України Віктор Ющенко вимагає від уряду внести зміни до державного бюджету на 2009 рік, де слід передбачити додаткові кошти на розвиток Збройних сил України. Міністер ... Читати далі »
Переглядів: 905 | Додав: Istrong | Дата: 21 Лютого 2009 | Коментарі (0)

Нова адміністрація Президента США Барака Обами не відійде від визначеного курсу НАТО щодо євроатлантичних перспектив України.

Про це заявив сьогодні на прес-конференції у Кракові після засідання міністрів оборони країн НАТО керівник оборонного відомства США Роберт Гейтс.

Він, зокрема, відповів на запитання українських журналістів про можливі зміни стосовно США до перспектив вступу України у НАТО у зв'язку зі зміною адміністрації США.

Гейтс вкотре підкреслив, що Альянс висловив своє ставлення до євроатлантичних перспектив України на саміті у квітні 2008 року і на засіданні міністрів закордонних справ країн НАТО у грудні 2008 року.

Водночас, Гейтс підкреслив, що сьогодні українська влада, з огляду на таку позицію Альянсу, повинна сама визначити шляхи свого подальшого просування у НАТО.

"Я вважаю, що не варто турбуватися про те, що нова адміністрація США відійде від певних рішень НАТО щодо ... Читати далі »
Переглядів: 734 | Додав: Istrong | Дата: 21 Лютого 2009 | Коментарі (0)

Верховна Рада України затвердила кошторис своїх витрат на 2009 рік. На утримання парламенту піде 600 млн. грн. Відповідну постанову № 4090 підтримали 347 депутатів.

Постанову приймали за скороченою процедурою і депутати не оприлюднили розміру коштів, які мають намір витратити на забезпечення діяльності парламенту у 2009 році.

Водночас, перший заступник голови фракції Партії регіонів, голова регламентного комітету Ради Олександр Єфремов повідомив, що парламент затвердив свій кошторис у розмірі близько 600 млн. гривень замість запланованих 800 млн. гривень.

За його словами, у кошторисі закладено близько 118 млн. гривень дефіциту.

"Там закладено 118 млн. гривень дефіциту (недофінансування) на утримання парламенту", - сказав він.

Разом із тим Єфремов підкреслив необхідність переглянути у березні даний кошторис, оскільки можуть виникнути істотні проблеми у діяльності депутатів і парламенту ч ... Читати далі »
Переглядів: 734 | Додав: Istrong | Дата: 21 Лютого 2009 | Коментарі (0)

Глава Верховної Ради Володимир Литвин сказав, що заяви МЗС України щодо російського посла Віктора Черномирдіна приведуть до "нового витка протистояння" між Україною і Росією.

За словами спікера, не треба було зі слів посла РФ в Україні Віктора Черномирдіна "робити вселенську політику і топ-новину, а треба було, можливо, провести відповідні бесіди, і це дало б більше результату, ніж ці заяви".

Глава парламенту підкреслив, що на сьогодні відносини між Україною та Росією "уже й так на найнижчій позначці". На його думку, "треба бути більш спокійними та делікатними, виходити з того, що нам треба мати нормальні прогнозовані відносини".

При цьому спікер додав, що цілком очевидним є те, що "ми даємо підстави про нас говорити відповідним тоном і відповідним чином оцінювати".

Також Литвин допустив, що у міністра закордонних справ є "набагато більше роботи, ніж проводити наради за участю заступників мініс ... Читати далі »
Переглядів: 1006 | Додав: Istrong | Дата: 21 Лютого 2009 | Коментарі (0)

Президент України Віктор Ющенко закликає парламентську більшість вести діалог з іншою частиною Верховної Ради для прийняття важливих для країни рішень.

Про це він сказав сьогодні у виступі на зборах Асоціації міст та громад України.
Президент зауважив, що в парламенті створено коаліцію, обрано уряд, і тому, якщо дивитися в загальних рисах, ніякого інституційної кризи в країні немає. При цьому він запитав: "Чому тоді сьогодні говорять про політичну кризу?".

На його думку, відповідь на це питання полягає в тому, що у парламентської більшості немає 226 голосів депутатів.

"Я розумію ситуацію в парламенті, коли при такому розкладі - коли половину фракції куплено, половину фракції не куплено, коли більшості такої, як вимагає Конституція, не існує, - провести закони неможливо, і нам необхідно приймати ті правила гри, які сьогодні існують в парламенті", - сказав Ющенко.

За його словами, зважаючи ... Читати далі »
Переглядів: 754 | Додав: Istrong | Дата: 21 Лютого 2009 | Коментарі (0)

Теги
Янукович Одеса політика Тимошенко армія Газ Ющенко економіка криза Київ президент Яценюк вбивство Івано-Франківськ НАТО кримінал Крим ДТП Вінниця
Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНед
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Други
Украина - часть СССР
Новости Украины © 2008-2024
Хостинг від uCoz